Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Wat is klassieke homeopathie?

Homeopathie ontstond in Duitsland aan het begin van de 19e eeuw. De grondlegger is dokter Samuel Hahnemann (1755-1843). In 1810 verscheen de eerste editie van zijn boek "Organon der rationele Heilkunde". In dat boek maakte hij zijn bevindingen van tientallen jaren onderzoek en ervaring als praktiserend arts wereldkundig. Hahnemann ontdekte dat bepaalde stoffen in staat zijn om specifieke symptomen te veroorzaken in een mens, als ze in grote hoeveelheid werden toegediend. In kleine hoeveelheden echter genazen die stoffen juist dergelijke symptomen. Dat bracht hem op het idee van verdunnen van stoffen om de kwalijke bijwerkingen van middelen te doen afnemen. Hij ontdekte tevens dat schudden tijdens het verdunningsproces de werkingskracht deed toenemen. Hahnemann onderzocht de werking van allerlei planten, mineralen en dierlijke producten, door vermalen bestanddelen hiervan in te nemen in onverdunde versie. Door deze innames ontstonden er symptomen. Deze ziektesymptomen schreef hij nauwkeurig op per middel. Zo legde hij de basis voor Materia Medica, dat zijn boeken over de specifieke werking van middelen.

Klassieke homeopathie stimuleert uw eigen genezend vermogen. Op basis van uw actuele klacht èn het totaalbeeld van uw gesteldheid krijgt u een homeopathisch middel op maat voorgeschreven. De grondstof van uw homeopathische middel bepaalt de genezende eigenschappen. Het homeopathische middel ontstaat door een natuurlijke grondstof sterk te verdunnen en tevens te schudden. Hierdoor neemt de werkingskracht toe.

Een Klassiek Homeopaat zoekt voor de patiënt een zogenaamd "gelijksoortig" geneesmiddel. Dat betekent dat het een middel is dat in zijn basis juist klachten zou oproepen die gelijken op de klachten die de patiënt juist heeft. Door de prikkel van een dergelijk geneesmiddel krijgt het lichaam de stimulans om zijn eigen genezend vermogen in gang te zetten. Dit gelijksoortigheidsbeginsel wordt ook similimum principe in de homeopathie genoemd: "In het levende organisme wordt een zwakkere dynamische aandoening blijvend uitgedoofd door een sterkere, wanneer deze (hoewel verschillend van aard) in haar manifestatie er zeer op lijkt". Similia Similibus Curentur: het gelijke met het gelijkende genezen.

Homeopathie in tijden van Corona
Allergische reactie op antibioticum

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 01 oktober 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beukenallee 9, 8019BA Zwolle

routeplanner




Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2022 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites